Oze 5 favoriete terrasjes aan het water in Heeg en omge

Een bootje huren en lekker het water op. Dat klinkt als een heerlijk vakantiedagje. Bij Bootverhuur Friesland huur je je sloep of zeilboot om een fijne dag op het water te beleven. Door de sloten en over de vele meren en poelen van Friesland varen. Heerlijk toch? Natuurlijk is zo'n dag op het water niet compleet zonder een terras bezoekje. En het leuke van Heeg, Woudsend, Sneek of Balk is, ze hebben allemaal terrasjes aan het water. En dat maakt het zo leuk, want wat is er nu mooier dan afmeren met je boot aan het terras.

En dan genieten van een lekkere kop koffie met appeltaart of een fries lekkernij zoals oranjekoek. Of van een gezonde lunch .Of lekker borrelen in de namiddag. En ondertussen genieten van alle langs varende bootjes. Er is altijd genoeg te zien op een terrasje aan het water.

De terrassen waar wij graag afmeren liggen allemaal aan het water in de omgeving van Heeg. Onze top 5!

1. D' Ald Wal Heeg

Bij d'Ald Wal in Heeg stap je zo uit je sloep het terras op. Of je meert af aan de kade in het dorp. Ons favoriete terras om aan het eind van de middag na een mooie sloeptocht heerlijk te borrelen en te dineren. Gezelligheid aan het water ten top!

Ook kun je even lekker het leuke watersportdorpje Heeg door wandelen. Vergeet dan ook vooral niet wat lekkers te halen bij Bakkerij Ypma of ga lekker shoppen bij Watersport winkel de Jong. Daar hebben ze zeer leuke en sportieve watersport outfits. Dan kun je er ook nog eens op en top fancy maritiem gekleed bij zitten op je bootje en op het terras!

2. Grand Cafe De Watersport Heeg

Ook in Heeg vind je Grand Cafe de Watersport. Op een prachtig vernieuwd terras met buitenbar kun je hier heerlijk loungen aan het water. Een heerlijke plek om na een mooi dagje op het water te borrelen en te dineren. Laat je verassen door de menukaart.

Tijdens je diner komen de Polyvalken van de zeilschool onder de brug door of zie je de vele peddelaars in kano langs komen. Ook de sportievelingen op een supboards passeren het terras regelmatig.

3. D'Ald Herberch Gaastmeer

Wie het terras eenmaal kent zet als vanzelf koers naar Gaastmeer. Restaurant D'Ald Herberch Gaastmeer is de plek waar zeilers en sloepvaarders heel graag aanmeren. Je boot kun je aan de kade in Gaastmeer afmeren Is er geen plek? Geen nood, dan kun je prima langszij een andere boot. Grote kans dat de bemanning daarvan ook op het terras van D'Ald Herberch te vinden is. Ook hier op het terras geniet je van heerlijke koffie met lekkernijen. Maar de nieuwe uitgebreide kaart nodigt ook zeker uit om lekker te genieten van lunch of diner op het terras. Kortom, een aanrader voor onderweg!

4. Omke Jan Woudsend

Ga je naar Friesland dan mag je dit adres eigenlijk niet missen. Omke Jan in Woudsend. Omke Jan is een bourgondische ontmoetingsplek met terras op de kade. Een topper wat ons betreft. Strijk je neer op het terras loop dan zeker even naar binnen om de door Piet Hein Eek ingerichte boerderij met open keuken te bewonderen. Ook kun je bij Omke Jan overnachten.

Het terras op de kade aan het water kijkt uit over de vaarroute naar het Slotermeer en op de molen. Hou je van bootjes kijken tijdens het borrelen dan zit je hier helemaal goed. Zeker als je neerstrijkt op de fantastische loungeplekken op de melkboot. Hier wil je nooit meer weg.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het bourgondisch genieten! Daar kunnen we kort over zijn. Alles komt uit eigen streek en alles is super lekker! Echt genieten dus!

5. Badmeester Keimpe

Paviljoen Badmeester Keimpe bij Balk heeft een fantastisch uitzicht over het Slotermeer. Vaar je een mooi sloeproute via Balk dan kun je dit terras niet missen. Er is veel plek om je boot af te meren voor het terras. Een heerlijke plek om tijd door te brengen en te turen over het water. Veel gezelligheid op het terras en lekker Ite. Wat wil je nog meer, een prima terras om te relaxen en ontspannen.

Huur je een sloep bij Bootverhuur Friesland/Genieten op het water dan krijg je een boekje met vaarroutes mee. Hier staan ook de locaties vermeld van deze heerlijke terrassen aan het water.